Verkkokauppa  ›   ›  SERCO - Infran- ja ympäristönhoitotuotteet

Vilho LKS Lautaskauhahiekoitin

 

SERCO Vilho LKS Lautaskauhahiekoitin uudistui syksyksi 2022!

 

Isojen alueiden hiekoituksen ykkönen eli SERCOn Vilho LKS Lautaskauhahiekoitin, toiselta nimeltään heittävä lautaskauhasirotin uudistettiin syksyksi 2022. Olemme kuulleet hiekoittimia käyttävien ammattilaisten palautteita erilaisista tilanteista ja tehneet sen perusteella parannuksia jo aiemminkin hyviksi ja tehokkaiksi todettuihin lautaskauhahiekoittimiin.

Vilho LKS Lautaskauhahiekoitin on SERCOn kehittämä ja Suomessa valmistama kustannustehokas vaihtoehto liukkaudentorjuntaan. Ensimmäiset Vilho lautaskauhahiekoittimet valmistettiin ja myytiin vuosina 2014-2015. Ne olivat silloin alan ensimmäisiä Suomessa valmistettuja lautasmallisia hiekoittimia. Alusta asti ne on suunniteltu ammattilaisten pitkäaikaiseen ja tehokkaaseen käyttöön.

Nyt uudistetussa Vilho lautaskauhahiekoittimessa on ratkaistu muutamissa tilanteissa käyttäjien huomaamia haasteita. Enää ruuvi ei pääse jumiutumaan, hiekoitin on hiljaisempi, hiekoitusmateriaali ei jumiudu lautaselle ja laakerinrasvaus on paljon helpompaa.

 

Ruuvin jumiutuminen

Enää ruuvi ei pääse jumiutumaan pitkälläkään kuljetusmatkalla hiekoitusmateriaalin täristessä piukkaan sen päälle. Ruuvin päälle on asennettu suojalevy ja sen ympärille tehty lisää tilaa.

Lautasen taustalevyn kuluminen

Uudistetussa versiossa lautasen taustalevy on kokonaan kumia, joten se ei kulu läheskään niin nopeasti kuin vanha metallinen versio. Lisäksi kumisena versiona hiekoitin on aiempaa hiljaisempi kun hiekoitusmateriaali ei osu enää metalliseen taustalevyyn vaan kumiseen.

Materiaalin jäätyminen/jumiutuminen pudotuslevylle

Aiemmin joissain tilanteissa hiekoitusmateriaali saattoi jumiutua tai jäätyä materiaalin pudotuslevylle, josta se tippuu lautaselle. Erityisesti lämpimän hiekoitusmateriaalin tippuminen kylmälle metalliselle pudotuslevylle aiheutti haasteita. Uudessa versiossa pudotuslevyn mallia on muutettu, jyrkkyyttä kasvatettu ja siihen on kiinnitetty pulteilla PE-muovilevy.

Laakerin rasvaus

Aiemmassa versiossa laakerin rasvaus oli melko työlästä, kun sen rasvaamiseksi tuli irroittaa pulttikiinnitteinen hiekoittimen poskilevy. Nyt uudessa versiossa sivussa on pieni tulpallinen reikä, jonka kautta rasvaus onnistuu erittäin helposti ja nopeasti.

  

Voidaan kiinnittää useisiin eri peruskoneisiin

Hyvin liukkauden torjuntaan ja eri tilanteisiin soveltuvia SERCO Vilho LKS Lautaskauhahiekoittimia on saatavissa useisiin eri peruskoneisiin useissa eri kokoluokissa. Tämän Lautaskauhasirottelijan voi asentaa muun muassa traktoreihin, pyöräkuormaajiin ja kiinteistötraktoreihin sekä monitoimikoneisiin.

SERCO Vilho LKS-sarjan hiekoitin voidaan varustaa millä tahansa pikakiinnikkeellä eli adapterillä. Pikakiinnike sisältyy aina koneen mukaan ja hintaan. Varastostamme löytyy jo yli 20 eri pikakiinnikevaihtoehtoa ja lisää valmistetaan tarpeen mukaan.

 

SERCO_Vilho_LKS_Lautaskauhahiekoitin_itse_otettu_mainoskuvauksissa_2022__59__pienennetty.JPG

Kuva 1. Vilho LKS hiekoitin on helppo asentaa peruskoneeseen mukana tulevan pultattavan adapterin eli sovitteen kanssa. 

 

Toimintavarmuus tuo luotettavuutta                    

Toiminnaltaan melko yksinkertaiset SERCO Vilho LKS Lautaskauhahiekoittimet ovat kovassakin käytössä erittäin toimintavarmoja. Selkeän ja hyvin suunnitellun rakenteen ansiosta helposti vikaantuvia tai huoltoa tarvitsevia kohteita on vähän. Nämä ominaisuudet tuovat käyttöön pitkällä aikavälillä kustannustehokkuutta ja ovat käyttäjäystävällisiä. Vilho lautaskauhahiekoittimet on suunniteltu hiekoitussepelin 3-6mm tai karkeamman 4-8mm levitykseen. Hiekoittimen ruuvin ja kauhaosan välinen tila on sen verran kapea, että emme valmistajana suosittele karkeamman kuin 8mm sepelin levitystä näillä lautaskauhahiekoittimilla.

 

Heittävä hiekoitin säästää aikaa ja rahaa sekä helpottaa työskentelyä

Toiminnan yksikertaisuudesta huolimatta Serco Vilho Lautaskauhahiekoittimissa on kuitenkin kaikki ne välttämättömimmät säädöt, joita tarvitaan hyvän työjäljen saavuttamiseksi. Elektronisesti säädettävä ja hydraulisesti toimivat säädöt tapahtuvat kätevästi ohjaamosta käsin ajon aikana. Sekä levitysmäärää että – leveyttä pystytään säätämään ohjauspaneelista. Levitysleveys voidaan valita portaattomasti 1-8 metrin väliltä.

SERCO Vilho LKS Lautaskauhahiekoitin on säädettävyytensä ansiosta materiaalia ja aikaa säästävä valinta liukkauden torjuntaan. Ajansäästö perinteisiin telahiekoittimiin verrattuna voi olla optimimaalisessa tilanteessa jopa 75 % lautaskauhahiekoittimen portaattoman levitysleveyden ansiosta. Levitettävän materiaalin säästö voi olla jopa 30 % lautaskauhahiekoittimen tasaisen levitystekniikan ansiosta.

SERCO_LKS_Sahkosarjan_ohjauspaneeli_otettu_27.4.2021_pienennetty.jpg

Kuva 2. Sähköohjattava ohjauspaneeli hiekoitusmateriaalin levitysmäärän ja -leveyden säätämiseen ohjaamosta käsin. Virta tämän ohjauspaneelin toiminnalle voidaan ottaa esim. työkoneen tupakansytyttimestä. 

 

Moniulotteisempi kuin kuvitellaan

Toisin kuin kuvitellaan, SERCO Vilho LKS Lautaskauhahiekoittimella voidaan hiekoittaa myös autojen läheisyydessä. Hiekoituskorkeutta säätämällä voidaan itse asiassa hiekoittaa jopa autojen alle. Tästä on konkreettinen apu esimerkiksi rekkapihoissa. Kun hiekoitat Vilho LKS:llä perävaunujen alle, saavat rekan vetävät takapyörätkin vetopintaa lähtiessään liikkeelle parkissa olleen perävaunun kanssa. 

Toiset asiakkaat ovat kehuneet myös Vilho LKS:n erinomaisuutta kiinteistönhoitopuolella, kun kohteena on hankalat hiekoituskohteet, kuten rappuset. Nostamalla ja kallistamalla kauhaa sopivasti, voidaan Vilho LKS:llä vispata hiekoitussepeliä jopa rappusille. Aikaa säästyy ja työ muuttuu mukavammaksi, kun aina ei välttämättä tarvitse jalkautua lapion kanssa hiekoittamaan rappusia. 

 

Käyttäjäystävällinen varustelu

Kaikissa kokoluokissa Vilho LKS Lautaskauhahiekoittimissa on vakiona kätevä sähköhydraulinen levitysmäärän ja -leveyden säätö. Muita vakiovarusteita ovat pikakiinnike eli adapteri ja suojaverkko.

Lisävarusteena SERCO Vilho LKS Lautaskauhahiekoittimiin on saatavilla mm.

  - jousikuormitteinen rullautuva peite + peitakaaret

  - kulutushuulilevy

  - hardox ruuvi

  - äärivalosarja

  - levitysmäärän automatiikka

  - täryjärjestelmä

  

SERCO_Vilho_LKS_Lautaskauhahiekoitin_mainoskuva39_2022_pienennetty.jpg SERCO_Vilho_LKS_Lautaskauhahiekoitin_itse_otettu_mainoskuvauksissa_2022__32__pienennetty.JPG

Kuvat 3 & 4. Vilho LKS hiekoittimeen on saatavilla monipuolisesti työtä tehostavia lisävarusteita. 

 

Yhdessä liukkautta torjumaan!

Olemme kiinnostuneita asentamaan taloudellisia ja tehokkaita Serco Vilho LKS Lautaskauhahiekoittimia yhä uusiin peruskoneisiin ja kiinteistötraktoreihin. Ota reippaasti yhteyttä, jos mieleesi tulee jotain kysyttävää Vilho LKS Lautaskauhasirottelijoistamme tai niiden sopivuudesta peruskoneeseesi.  Yhteistyöllä sujuvaan liukkauden torjuntaan!

 

 

  

Lue lisää ↴

Kokoluokat

SERCO Vilho 450LKS Lautaskauhasirotin 600833
Serco Vilho 450LKS Lautaskauhasirotin kokoluokaltaan 3000-4000kg painoisiin peruskoneisiin.


Katsele tuote
SERCO Vilho 650LKS Lautaskauhasirotin 603089
Serco Vilho 650LKS Lautaskauhasirotin kokoluokaltaan 4000-5000kg painoisiin peruskoneisiin.


Katsele tuote
SERCO Vilho 1000LKS Lautaskauhasirotin 600832
Serco Vilho 1000LKS Lautaskauhasirotin kokoluokaltaan 5000-6000kg painoisiin peruskoneisiin.


Katsele tuote
SERCO Vilho 1250LKS Lautaskauhasirotin 603105
Serco Vilho 1250LKS Lautaskauhasirotin kokoluokaltaan 6000-7000kg painoisiin peruskoneisiin.


Katsele tuote
SERCO Vilho 1500LKS Lautaskauhasirotin 602421
Serco Vilho 1500LKS Lautaskauhasirotin kokoluokaltaan 7000-8000kg painoisiin peruskoneisiin.


Katsele tuote
SERCO Vilho 2000LKS Lautaskauhasirotin 601064
Serco Vilho 2000LKS Lautaskauhasirotin kokoluokaltaan 8000-9000kg painoisiin peruskoneisiin.


Katsele tuote
SERCO Vilho 3000LKS Lautaskauhasirotin 603106
Serco Vilho 3000LKS Lautaskauhasirotin kokoluokaltaan yli 9000kg painoisiin peruskoneisiin.


Katsele tuote

ASIAKASPALAUTTEITA

 

Tapio Korkeila - Valkeakosken kaupungin työnjohtaja / 24.1.2023

"Tutustuin Vilho hiekoittimeen ensimmäisen kerran Lepaan messuilla. Silloin laitteen kompakti koko ja tehokkuus teki vaikutuksen. Tehokkuus yllätti silti käytännössä. Vilho kuluttaa perinteiseen rullahiekottimeen verrattuna huomattavan paljon vähemmän hiekoitussepeliä ja silti alueet ovat jalankulkijoille turvalliset liikkua. Hiekoituksen säätö onnistuu ajon aikana todella hyvin laitteen omalla säätimellä. Lisäksi eri tilanteisiiin löytyy nopeasti oikea voimakkuus sekä rullalle että lautaselle."

SERCO_Vilho_1000LKS_hiekoitin_Wille_Valkeakosken_kaupunki_Saatu_24.1__5_.jpg

  

  

Joni Veijola - kiinteistöhoitoalan kuljettaja / 10.12.2020

"Kyllähän tuo on semmonen hiekoitin että en pois vaihtais. Nopeuttaa yllättävän paljon hommaa ja saa ison alueen kerralla hiekoitettua. Olen erittäin tyytyväinen."

Saatu_Jurvelin_Oyn_Joni_Veijolalta_12_2020__saa_kayttaa___1_.JPG